Status Quo Forever

Aretha Franklin Experience

Status Quo, ook wel bekend als The Quo of gewoon Quo, is een Engelse rockband waarvan de muziek gekarakteriseerd wordt door een sterke boogie- en boogiewoogiestijl. De band heeft meer dan 60 hits in het Verenigd Koninkrijk behaald, meer dan welke andere rockband ook (maar liefst 22 singles bereikten de top tien in het Verenigd Koninkrijk). De band heeft een eigen kenmerkende stijl van weinig akkoorden, makkelijke teksten en een stevig ritme en had wereldwijd grote hits met onder andere Mean Girl, Paper Plane, Caroline, Down Down, Break the Rules, Whatever You Want, Rockin' All Over the World, The Wanderer en In the Army Now. De grootste hit had de band in 1975 met de liveversie van Roll over lay down, van het album Hello! (1973).
Status Quo Forever (SQF) is in 2017 opgericht en bestaat uit uitstekende muzikanten met jarenlange ervaring. Inmiddels heeft Status Quo Forever al op
talloze (festival)podia bewezen dat de belofte zeker wordt waargemaakt. Quo fans roemen de energie, het plezier en de perfectie waarmee de nummers worden gebracht. Volgens eigen zeggen brengt het hun terug naar de hoogtijdagen van Status Quo, eind jaren zestig tot begin jaren tachtig (de zogenaamde Frantic Four periode).
Ook het publiek wat niet heel erg bekend is met de nalatenschap van Status Quo wordt verrast door het grote aantal hits en de toegankelijkheid van de minder bekende nummers.

Verwacht een gedenkwaardig optreden met de energie en rauwheid waar Status Quo om bekendstaat maar waar ook de harmonieuze  samenzang/gitaarspel van frontmannen Rossi/Parfitt eer wordt aangedaan. Bekende meezingers zoals bijvoorbeeld Down Down, Roll Over Lay Down en Whatever You Want zullen te horen zijn maar ook, speciaal voor de fans, minder bekende juweeltjes zoals Big Fat Mama, Softer Ride en 4500 Times. Status Quo Forever staat garant voor een uitstekend geluid en een uitgebalanceerde licht show.

Gehele seizoen beschikbaar.

  • Boeker: Kees Spruit
  • Email: info@monkeyman.nl