COVERS
Along Comes Mary
And The Band Played On
Big Bucks & Easy Money Blaufunk
Black Label
Bogus Brothers (UK)
Bokito Brothers
Bombitas XL
Boys Named Sue

Buckshot
BuzzAround
Call Me Blondie
Cats On The Corner
The Eagles Tribute Band
Dansman3
Disco Disciples
Draagbaar Radio Orkest
Dude
Factor3
Handshake Daddies
Heebie Jeebies
The Hillybilly Moonshiners
Evi Hanssen
Johnny & The Gangsters of Love
Kasba
KBAM
Marvelous Barrels
Nashville Roots
The Mad Donna's
Me Pearl and the Band
Me & Mrs Bass
My Boot Heels
Playground
Roelofs en Van Bommel
Rusty Apollo
Slash 'n Roses
Span Crank
Strax
Thickshag & Marty
The Old Brown Shoes
Pollux Duit Springsteen
Rafter
The Revolvers
Sound Of Silence
Spanjers, Van Dijsseldonk, Planteijdt
Spiders From Mark
Stringcaster
Trio Ristretto
Troubadour Rob

DJ's
miXendorp

(STRAAT)THEATER
Discreator
De Kleine Scala
Caravan Of Love
Gili
Hippe Gasten
Marc Stakenburg
Mario Queen Of The Circus
The Non Melting Ice Cream Band
Sinterklaas En De Stoute Pietenband
Slampampers
Banjo Circus
The Hutspot


ORIGINALS

African Connection
Amsterdam Faya Allstars
Barefoot And The Shoes
Big Bo
Jan de Bruin
Eddy & The Ethiopians
Peter Beeker
Arthur Ebeling
Bright Blue Gorilla
Bertus Borgers
Bohemian Betyars
Bots
Brons
Cabocubanjazz
Captain Gumbo
Casa de la Muerte
Cavan Moran
Cochon Bleu
Draw The Parade
Dwayne Verheyden
The Eminent Stars
Esther Groenenberg
Esk-Esque
The Felicianos
Flamenco Connection
Firkin
Folk Survival Club
The High And Lonesome
Hind Hakki
Mercy John
Lancee en Havens
L'Chaim
Iain Matthews
Mathijs Leeuwis
Ming's Pretty Heroes
Joris Linssen en Caramba
Scarlet Mae
June Noa
Op Zoek Naar Johan
Iris Penning
Rootbag
JW Roy
Gayle Skidmore
Kissmekillme
La Manouche
La très illustre compagnie du Chat Noir
Leeuwis en Pignon
Jeroen Kant
Mannen Van Naam
Mark Olson
Thomas Martens Quartet
Melou
The Mighty Ya Ya
Mira
Mister Inglish
Namgar
Negritos
Mrs Hips
Matt Woosey
Neil Taylor
Nathalie Matteau
& Les Hommes Perdus

OPMOC
Quatro Ventos
Rafael Fraga
Reminder
saxotones groove mission
Sedaa
The Sensational Second Cousins
Sensual
Sesgado
Stackhouse
Tigre Blanco
Ton Engels
The Goat Roper Rodeo Band
The Transsylvanians
U'Duet
VOF De Kunst
WeaaH
WeCookWithFire
Yevgueni

 

 

 

Monkeyman
Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk
0497-540054
info@monkeyman.nl
kantoor Utrecht 030-2960644

BIG BO

BIOGRAFIE
Bo Brocken (artiestennaam: Big Bo) speelt zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, "cigarbox" gitaar, hi-hatt en bassdrum. In deze "one-man-band" setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren '30, '40 en '50 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert. Emotionele akoestische Blues, vlotte Ragtime en doorleefde Deltablues, songs vol bezieling gebracht, worden doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar en rudimentair fingerpicking-werk.

Big Bo wint in 2015 de eerste prijs in de categorie solisten/duo's, tijdens de prestigieuze Dutch Blues Challenge, de belangrijkste prijs voor Nederlandse Blues artiesten. In januari 2016 zal Big Bo Nederland gaan vertegenwoordigen in Memphis, USA op de International Blues Challenge. 

Big Bo heeft zich verschillende stijlen binnen de Blues eigen gemaakt, van de noordelijke Chicago Blues tot diep in de Delta, van de Slave Hollers tot Gospel en Spiritual en van opwekkende Georgia Ragtime en Piedmont style tot swingende New Orleans Hokum. Nummers van onder meer Charley Patton, Muddy Waters, Robert Johnson, Skip James, Bukka White, maar ook Sister Rosetta Tharpe, Brownie McGhee, Blind Willie McTell en vele anderen worden op bezielde wijze vertolkt, waarbij de intentie en emotie van de Blues steeds bewaard blijft. Bo heeft slechts één doel in zijn leven: deze muziek moet gehoord worden. Hij maakte er zijn levenswerk van en beheerst het dan ook als geen ander.

Het is fascinerend om te zien hoe deze man één wordt met zijn muziek. In het eigen werk, maar ook in de vertolkingen van traditionals klinkt altijd de eigen hand door en dat maakt Big Bo tot een unieke artiest. Daarnaast is Bo ook een uitstekend verteller en tijdens zijn optredens voorziet hij de muziek van de mooiste verhalen, anekdotes en gebeurtenissen uit de tijd van weleer.HISTORIE
Op twaalfjarige leeftijd pakt Big Bo de gitaar op. Dan wordt hij voor het eerst geconfronteerd met de Blues. Zijn ouders zijn fanatieke liefhebbers van het genre en als hij een plaat hoort van John Lee Hooker is hij op slag verkocht. Een intensieve muzikale levens-studie en werk met verschillende muzikanten volgt. Eind jaren tachtig komt Bo terecht in Amsterdam, waar hij voornamelijk in kroegen en op straat optreedt. Hij ontmoet onder meer Ronald Abrahams, een vakkundig Bluesartiest uit Chicago, die hem de kneepjes van het vak laat zien.

Na deze intensieve periode in Amsterdam, waar hij zijn bijnaam krijgt vanwege zijn "Big sound”, keert de dan 26-jarige, gelouterde Bluesman terug naar Den Bosch. Daar ontmoet hij de mondharmonicaspeler Mr. Bas. In de vijf jaar daarop ontwikkelt dit duo zich tot één van de meest toonaangevende Bluesacts in Nederland. Begin jaren '90 wint het duo de prestigieuze eerste prijs in de landelijke talentenjacht “Bluestrain”.

Sinds 1996 gaat Big Bo als solist verder met inmiddels een indrukwekkende staat van dienst: succesvolle cd-releases en optredens op gerenommeerde podia in binnen- en buitenland, onder meer in The Slow Club te Parijs, tournees door Europa en Scandinavië, Amsterdam Bluesfestival, Bluesroute Utrecht, Jazz In Duketown Den Bosch en zelfs een succesvol optreden in de Svetlanov Music Hall van Moskou. Van kleine podia tot grote festivals, steeds weer laat Big Bo een onuitwisbare indruk achter.

In 2011 maakt Bo een reis door de Mississippi waar hij succesvol optreedt in de lokale Juke Joints.

In september 2012 wordt Bo uit 43 aanmeldingen geselecteerd om mee te doen aan de Dutch Blues Challenge. Hij geeft die dag een indrukwekkend optreden dat bij de bezoekers nog lang is blijven hangen.

Ook in 2015 is Big Bo wederom geselecteerd als finalist voor de Dutch Blues Challenge. Hierbij wint hij de eerste prijs in de categorie solisten/duo's en mag hij naar Memphis, USA, om Nederland te gaan vertegenwoordigen tijdens de International Blues Challenge.

Naast zijn werk als solist was Big Bo twaalf jaar lang actief als zanger-gitarist in de powerblues formatie Slow Blow Fuse.

In 2015 en 2016 is Big Bo regelmatig te zien in de theaters met de lopende voorstelling: Het Geheim Van Dockery Farms, een theatervoorstelling samen met Marc Stakenburg over het ontstaan van de blues op de plantage van Dockery Farms.

Met een podiumervaring van zo'n 30 jaar en ruim 1500 optredens is hij nog altijd een graag geziene gast op de internationale (blues)podia. Inmiddels op bijna 50-jarige leeftijd klinkt Bo authentiek en doorleefd, een ervaring die men niet snel vergeet.