COVERS
Along Comes Mary
And The Band Played On
Big Bucks & Easy Money Blaufunk
Black Label
Bogus Brothers (UK)
Bokito Brothers
Bombitas XL
Boys Named Sue

Buckshot
BuzzAround
Call Me Blondie
Cats On The Corner
The Eagles Tribute Band
Dansman3
Disco Disciples
Draagbaar Radio Orkest
Dude
Factor3
Handshake Daddies
Heebie Jeebies
The Hillybilly Moonshiners
Evi Hanssen
Johnny & The Gangsters of Love
Kasba
KBAM
Marvelous Barrels
Nashville Roots
The Mad Donna's
Me Pearl and the Band
Me & Mrs Bass
My Boot Heels
Playground
Roelofs en Van Bommel
Rusty Apollo
Slash 'n Roses
Span Crank
Strax
Thickshag & Marty
The Old Brown Shoes
Pollux Duit Springsteen
Rafter
The Revolvers
Sound Of Silence
Spanjers, Van Dijsseldonk, Planteijdt
Spiders From Mark
Stringcaster
Trio Ristretto
Troubadour Rob

DJ's
miXendorp

(STRAAT)THEATER
Discreator
De Kleine Scala
Caravan Of Love
Gili
Hippe Gasten
Marc Stakenburg
Mario Queen Of The Circus
The Non Melting Ice Cream Band
Sinterklaas En De Stoute Pietenband
Slampampers
Banjo Circus
The Hutspot


ORIGINALS

African Connection
Amsterdam Faya Allstars
Barefoot And The Shoes
Big Bo
Jan de Bruin
Eddy & The Ethiopians
Peter Beeker
Arthur Ebeling
Bright Blue Gorilla
Bertus Borgers
Bohemian Betyars
Bots
Brons
Cabocubanjazz
Captain Gumbo
Casa de la Muerte
Cavan Moran
Cochon Bleu
Draw The Parade
Dwayne Verheyden
The Eminent Stars
Esther Groenenberg
Esk-Esque
The Felicianos
Flamenco Connection
Firkin
Folk Survival Club
The High And Lonesome
Hind Hakki
Mercy John
Lancee en Havens
L'Chaim
Iain Matthews
Mathijs Leeuwis
Ming's Pretty Heroes
Joris Linssen en Caramba
Scarlet Mae
June Noa
Op Zoek Naar Johan
Iris Penning
Rootbag
JW Roy
Gayle Skidmore
Kissmekillme
La Manouche
La très illustre compagnie du Chat Noir
Leeuwis en Pignon
Jeroen Kant
Mannen Van Naam
Mark Olson
Thomas Martens Quartet
Melou
The Mighty Ya Ya
Mira
Mister Inglish
Namgar
Negritos
Mrs Hips
Matt Woosey
Neil Taylor
Nathalie Matteau
& Les Hommes Perdus

OPMOC
Quatro Ventos
Rafael Fraga
Reminder
saxotones groove mission
Sedaa
The Sensational Second Cousins
Sensual
Sesgado
Stackhouse
Tigre Blanco
Ton Engels
The Goat Roper Rodeo Band
The Transsylvanians
U'Duet
VOF De Kunst
WeaaH
WeCookWithFire
Yevgueni

 

 

 

Monkeyman
Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk
0497-540054
info@monkeyman.nl
kantoor Utrecht 030-2960644

Een overzicht van onze acts met eigen werk

African Connection
Producer/pianist Thijs Borsten heeft voor het project The African Connection een band samengesteld met als smaakmakers de Spaans/ Marokkaanse zangeres Sinna Casita (met haar hip-hop raps en rouwe R&B stem) en de voice of Senegal Mola Sylla

Arthur Ebeling
Arthur Ebeling is known in Holland as one of the most authentic, awesome and all around rhythm 'n blues guitarists and singer-songwriters. Appreciated for his intricate and divers techniques, conveys an obvious love for his Gretsch-guitar, music and performing.

Bertus Borgers
Bertus Borgers is mijn naam sinds ik op 15 juli 1947 in het Brabantse Vessem ben geboren als Embertus Johannes Maria Borgers. Ik ben een muzikant. Vanaf het midden van de 60-er jaren speel ik in bands en heb ik me toegelegd op saxofoonspelen, zingen en het schrijven van songs en instrumentale muziek.

Brock and The Brockettes
High-Energy Bluegrass, Hillbilly and Old-time music. Singer-songwriter Herman Brock Jr. en zijn Brockettes spelen en zingen zeer toegankelijke originele en traditionele bluegrass, hillbilly & old-time music. Prachtige close-harmony, alles rond één microfoon om het authentieke geluid te garanderen dat ook op hun eerste cd 'Gather around the mic' te horen is.

Brons
Brons is geen doordeweekse nieuwkomer. Het is het (reis)verhaal van een groep jonge mensen met een groot muzikaal hart. Kleinkunst, cabaret, folk, schlager, pop.. Brons weet het allemaal te combineren met de juiste dosis humor en zelfrelativering!

Captain Gumbo

Captain Gumbo speelt Cajun en Zydeco: muziek uit Louisiana. In deze staat in het zuiden van de V.S. vestigden zich eeuwen geleden Franse kolonisten. Deze "Cajuns" brachten hun eigen cultuur mee: o.a. opzwepende dansmuziek met fiddels, triangels en "high-pitched voices".

Cochon Bleu
Cochon Bleu is een band met een geheel eigen interpretatie van het cajun-genre. De band weet op unieke manier het enerverende, het vrolijke en het melancholieke van de cajunmuziek te combineren met invloeden van Europese folk

Esther Groenenberg
De Zwolse brak in 2008 per ongeluk door toen ze een grote You Tube hit scoorde met haar liedje ‘Oh meisje’ dat inmiddels bijna 1,4 miljoen keer bekeken is. Dit leverde optredens op bij oa. DWDD, Paul de Leeuw en Life & Cooking.

Jeroen Kant
Met zijn eigenzinnige relativeringsvermogen schrijft hij liedjes over de meest uiteenlopende onderwerpen, balancerend tussen lach en traan. Donker en cynisch aan de ene kant, vol humor en zelfspot aan de andere. Samen met zijn band "Ratten in de Schuur" grijpt hij terug op de sterke traditie van de blues & rootsmuziek.

Joris Linssen en Caramba
Joris Linssen & Caramba is een akoestische band met Spaanse gitaar, contrabas en accordeon. De groep speelt eigen nummers en bewerkingen van Mexicaanse evergreens. Nederlandstalig dus, met een latin randje. Ze brengen vrolijke meezingers en opruiende drankliederen. Maar ook meeslepende ballades en intieme luisterliedjes.

June Noa
Bad guys, high heels, passionate love, seventies James Bond movies, cigarettes, a nip of wine and a whole lotta soul. That's June Noa in a nutshell...

JW Roy
Neerlands beste americana zanger

Mannen Van Naam
Ton Smulders, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven stonden alle drie aan de basis van de bekende band Pater Moeskroen. Drie mannen die hun sporen in de muziek en de kleinkunst ruimschoots verdiend hebben. Nu zijn ze ietsje ouder, misschien ook wel wijzer, en zoeken ze de kleine podia op om hun kunsten te vertonen.

Mrs Hips
Op het Rotterdams conservatorium formeerde ze Hips, de funk/soulformatie waarmee ze in 1997 een nummer 1 hit scoorde in Spanje ! Verder ging ze op wereldtournee met Candy Dulfer, maakte een 2e CD met Hips waarvoor ze weer de meeste liedjes schreef, zong heel veel backingvocals voor o.a Kane en Golden Earring en maakte de solo CD "She said".

Neil Taylor
Neil Taylor is misschien wel de bekendste side-man in de popmuziek. Hij speelde als gitarist o.a. bij Robbie Williams, Tears for Fears, Tina Turner, Rod Stewart enz.. enz.. Sinds enkele jaren werkt Neil aan een solo carierre wat resulteerde in het vorig jaar verschenen album 'No Self Control'.

Nathalie Matteau & Les Hommes Perdus
Intens, gepassioneerd en onomwonden zingt Nathalie Matteau (Montreal, Québec, Canada) over de liefde en het leven. Haar liederen verhalen over vergankelijkheid, jaloezie, afscheid, eenzaamheid, bedrog en crimes passionnels. Zij ziet schoonheid in de tragiek van alledag waarmee we ons allemaal kunnen vereenzelvigen, maar waarover we meestal liever discreet zwijgen.

Rafael Fraga
Rafael Fraga werd in 1978 in Lissabon geboren en woont sinds 2008 in Amsterdam. Hij begon met gitaarspelen toen hij 13 was, en na zijn studie Biologie wijdde hij zich volledig aan het maken en schrijven van muziek. Hij studeerde gitaar en compositie in Portugal en behaalde in 2010 zijn Master Klassieke Compositie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Renee van Bavel
Haar stem schuurt en streelt, haar muziek is sfeervolle rootsrock, haar teksten dicht op je huid; over verlangen, zaken van het hart en datgene wat ze om zich heen ziet. Dit in de Nederlandse taal, “hoekig en bonkig net zoals wij allemaal soms zijn, zoals ik zelf kan zijn”.

Sedaa
De muziek van Sedaa biedt een crossover tussen traditionele Mongoolse muziek met Orientaalse ritmes en Westerse jazz. Soms mystiek en dan weer modern. Sedaa betekent stem… die nog lang na zal klinken in de hoofden van hen die het hoorden en zagen.


Sensual
De Nederlandse band Sensuàl bracht in november 2010 de cd ‘Trinta’ uit. De opvolger van de Edison winnende cd ‘Salve’ is de derde cd van de band. Sensuàl, opgericht in 2002 door zangeres Eva Kieboom en toetsenist Emiel van Rijthoven

Sesgado
Sesgado, spaans voor schuin, scheef of dwars, is een trio van trompet, basgitaar en drums. Met eigen composities, veelal voorzien van complexe ritmische structuren, wisselende maatsoorten en dampende grooves, garanderen ze een eigentijds geluid waarbij veel invloeden geleend worden uit verschillende culturen.

VOF De Kunst
VOF de Kunst is opgericht in 1983. Meteen dat jaar stond VOF, met als gezicht zanger Nol Havens, binnen 4 weken op nummer 1 in de hitlijsten met 'Suzanne'. 'Suzanne' blijkt een internationale hit en zo reist VOF de Kunst in 1984 als The Art Company maandenlang door bijna alle Europese landen.

Watchmentals
Het alternatieve ´rootswereldfolk´ salonorkest Een bont repertoire door een bont gezelschap met buiten The Watchman Band als gasten Sophie Cavez uit Gent, violist Balthasar Montanaro uit Frankrijk en Jeroen Jongsma uit Deventer.

Yevgueni
Van onuitspreekbaar naar onontkoombaar. Zo kun je de gestage opmars van Yevgueni nog het beste samenvatten. Met Kannibaal, Aan de arbeid en We zijn hier nu toch veroverde de vijfkoppige band rond Klaas Delrue drie keer goud én een vaste stek in de Vlaamse muziekscene.Monkeyman
Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk
0497-540054
info@monkeyman.nl
kantoor Utrecht 030-2960644