COVERS
Along Comes Mary
And The Band Played On
Big Bucks & Easy Money Blaufunk
Black Label
Bogus Brothers (UK)
Bokito Brothers
Bombitas XL
Boys Named Sue

Buckshot
BuzzAround
Call Me Blondie
Cats On The Corner
The Eagles Tribute Band
Dansman3
Disco Disciples
Draagbaar Radio Orkest
Dude
Factor3
Handshake Daddies
Heebie Jeebies
The Hillybilly Moonshiners
Evi Hanssen
Johnny & The Gangsters of Love
Kasba
KBAM
Marvelous Barrels
Nashville Roots
The Mad Donna's
Me Pearl and the Band
Me & Mrs Bass
My Boot Heels
Playground
Roelofs en Van Bommel
Rusty Apollo
Slash 'n Roses
Span Crank
Strax
Thickshag & Marty
The Old Brown Shoes
Pollux Duit Springsteen
Rafter
The Revolvers
Sound Of Silence
Spanjers, Van Dijsseldonk, Planteijdt
Spiders From Mark
Stringcaster
Trio Ristretto
Troubadour Rob

DJ's
miXendorp

(STRAAT)THEATER
Discreator
De Kleine Scala
Caravan Of Love
Gili
Hippe Gasten
Marc Stakenburg
Mario Queen Of The Circus
The Non Melting Ice Cream Band
Sinterklaas En De Stoute Pietenband
Slampampers
Banjo Circus
The Hutspot


ORIGINALS

African Connection
Amsterdam Faya Allstars
Barefoot And The Shoes
Big Bo
Jan de Bruin
Eddy & The Ethiopians
Peter Beeker
Arthur Ebeling
Bright Blue Gorilla
Bertus Borgers
Bohemian Betyars
Bots
Brons
Cabocubanjazz
Captain Gumbo
Casa de la Muerte
Cavan Moran
Cochon Bleu
Draw The Parade
Dwayne Verheyden
The Eminent Stars
Esther Groenenberg
Esk-Esque
The Felicianos
Flamenco Connection
Firkin
Folk Survival Club
The High And Lonesome
Hind Hakki
Mercy John
Lancee en Havens
L'Chaim
Iain Matthews
Mathijs Leeuwis
Ming's Pretty Heroes
Joris Linssen en Caramba
Scarlet Mae
June Noa
Op Zoek Naar Johan
Iris Penning
Rootbag
JW Roy
Gayle Skidmore
Kissmekillme
La Manouche
La très illustre compagnie du Chat Noir
Leeuwis en Pignon
Jeroen Kant
Mannen Van Naam
Mark Olson
Thomas Martens Quartet
Melou
The Mighty Ya Ya
Mira
Mister Inglish
Namgar
Negritos
Mrs Hips
Matt Woosey
Neil Taylor
Nathalie Matteau
& Les Hommes Perdus

OPMOC
Quatro Ventos
Rafael Fraga
Reminder
saxotones groove mission
Sedaa
The Sensational Second Cousins
Sensual
Sesgado
Stackhouse
Tigre Blanco
Ton Engels
The Goat Roper Rodeo Band
The Transsylvanians
U'Duet
VOF De Kunst
WeaaH
WeCookWithFire
Yevgueni

 

 

 

Monkeyman
Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk
0497-540054
info@monkeyman.nl
kantoor Utrecht 030-2960644

Stackhouse

"Blues across the age gap" had zomaar het motto van bluesband Stackhouse kunnen zijn, want het leeftijdsverschil van bijna 40 jaar geeft dit combo een frisse en stevige sound. De bandnaam werd ontleend aan bluesman Houston Stackhouse die veel blues giganten uit het latere jaren 40/50 Chicago beïnvloedde. Dit zijn dan ook de roots van Stackhouse en het debuut album “Big Fish Boogie” is een verzameling originele songs, waarin de band deze muziek die het verdient in leven gehouden te worden, probeert te herscheppen!

stackhouse

Young guns van de band zijn Machiel Meijers (zang/harmonica), die tevens frontman van de band is en Emiel van Pelt (gitaar). Machiel's voornaamste invloeden, Big Walter Horton en Little Walter Jacobs komen prominent naar voren in de door hem gepende nummers. Citerend, eerder dan kopiërend is hij hard op weg zijn eigen stijl te ontwikkelen. Ervaren rotten Willem van Dullemen (gitaar/zang) en Bert Post (drums) gaan nog terug naar 1981 waar zij samen op North Sea Jazz speelden met de Hoochie Coochie Band. Fred van Unen is de verbindende factor, zowel qua leeftijd, als door z’n prima (contra)baswerk. Van Dullemen is met z’n uitstekende spel nog steeds één de smaakvolste bluesgitaristen van de lage landen en vormt een prima gitaarduo met de getalenteerde Emiel van Pelt.

De lijst van bands waarin de mannen speelden bevat o.a. namen als Tip On In, The Groovetones, The Dynamites en The Big Five O, maar ook werden artiesten begeleid als Homesick James, George “Wild Child” Butler, Eddie Boyd, Clarence “Gatemouth” Brown en Eddie C Campbell…..to name but a few.In 2010 verscheen een gelijknamige debuut EP, die werd opgepikt door zowel regionale als nationale stations, waaronder Radio 1 (B) en Arrow Classic Rock’s ‘Bluesbox’. Het onlangs uitgebrachte "Big Fish Boogie" is uitstekend ontvangen onder de kenners: positieve reviews in Belgische en Nederlandse magazines, uitgebreide airplay in nationale en regionale radio shows en toevoeging aan de Amerikaanse bluesspecialist catalogus "Bluesbeat Music". 2014 ziet er goed uit voor de band!

Stackhouse combineert eigen werk met smaakvol gekozen covers en staat garant voor een geslaagde en vooral swingende bluesparty.

Persquotes:

“Typerend voor het ontbreken van een generatiekloof is niet alleen het lekker ongedwongen ensemblespel, maar ook het feit dat Van Dullemen (Tip On In, The Groovetones) en Meijers al dan niet samen tekenen voor het leeuwendeel van de composities. Laatstgenoemde is overigens een beestachtig goede mondharmonicaspeler getuige het vet chromatisch rauzend Little Walter eerbetoon Scandal Boogie. Uit de kunst.” (Heaven, 1-2014)


“Uit alles spreekt liefde voor de muziek en vakmanschap. Fijne plaat!” (Jazzism, december 2013)

“Deze swingende Blues klinkt ontzettend aangenaam. En authentiek, want je waant je tijdens het draaien van de plaat in een club in Chicago, ergens in de jaren veertig. Instrumentaal hebben deze Zuid-Hollanders het prima voor elkaar en als zanger Machiel Meijers zijn scheur opentrekt, verzinnen we er gewoon honderd schreeuwende dames bij.” (Lust For Life, december 2013)

“Jong of oud, het maakt niet uit: ware blueszielen herkennen elkaar. Stackhouse bewijst met bijna 40 jaar leeftijdsverschil tussen de bandleden dat je muziek maakt met je hart. Heerlijke rhythm and blues zoals dat bedoeld is! (Music Maker, november 2013)

“Een fraai album Chicago Blues hebben de heren van Stackhouse in elkaar gezet, als debuutalbummeer dan de moeite waard. Complimenten!!!” (Bluesbreeker, nov 2013)

‘Dirty sound, dirty songs, dirty record……..perfect for Dr. Boogie!’  (Walter de Padua, RTBF’s Classic 21 – Dr. Boogie)

“Big Fish Boogie is daarmee een plaat geworden waar de heren van Stackhouse meer dan trots op mogen zijn. In Nederland zal de band ongetwijfeld een graag geziene gast vormen.” (Festivalinfo, 19 nov 2013)

“Een eerbetoon brengen aan de rhythm & blues-giganten uit Chicago van de jaren '40 en '50, en daar dan nog even een eigen draai aan geven ook. En dat op je debuutplaat!” (Musicfrom, 8 nov 2013)

“Met deze twaalf nummers lang leidt de band de luisteraar met veel verve en vakmanschap door de mooiste periode van de blues. Het speelplezier is duidelijk te horen. Stackhouse heeft een prima album gemaakt met lekkere blues uit de voor mij persoonlijk mooiste periode.” (Maxazine, 14 okt/ Blues Magazine 16 okt 2013)

“Stackhouse weet perfect de sfeer op te roepen van die toch wel gouden muzikale periode (de bloeiende jaren 40 en 50 van de vorige eeuw), soit door eigen nummers, soit door zorgvuldig uitgekozen covers. Meijers is niet minder dan meesterlijk op de mondharmonica wat eveneens kan aangestipt worden voor de rest van de band. Wij vinden dit prima werk en voor liefhebbers van de aangehaalde muzikale periode een verrijking van uw verzameling!” (Rootstime, oktober 2013)